Fattigfällan – av Charlotta von Zweigberck

En bok som väcker ilska över det slappa och slöa system som vi i Sverige har. Hur kan det vara lagligt att soc väntar med att betala ut bidrag och en svara på brev? Jag förstår att man måste kolla dolda tillgångar och att man måste avregistrera sitt företag för att kunna få bidrag men handläggningstiden bör verkligen hottas upp.

När man hamnat i en hopplös situation kan en God Man hjälpa. Det är ju inte så att det kommer mer pengar för att man har en God Man, men man blir avlastad med post och den Gode Mannen kan lämna in allt som ska in till soc i god tid och komplettera om det behövs. Bara en sån sak kan vara till god hjälp.

Som God Man har man förhoppningsvis erfarenhet av att hjälpa personer med kaosartad ekonomi och kan ligga steget före när det gäller att ansöka om flyttbidrag, dubbla hyror, tandläkare, glasögon mm. Dessutom är man till god hjälp när det gäller att ansöka om skuldsanering.

Man kan även vara en person som kan vara bra att prata med, ta en promenad med eller få tips om annat. Det är en mycket bra och tragisk bok som Charlotta har skrivit där hon beskriver en vardag och ett liv i misär för en person. Har du inte läst Fattigfällan så gör det.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *