Ett, två, tre, fyr, fem, sex, sju, ått

Här tränas det mage om någon undrar. Ett riktigt bra pass idag på jazzdansen för vuxna. Vi gick igenom andra versen på låten och de 2 grupperna fick skriva ner stegen efter att ha räknat takter. Det kan vara bättre än man tror att göra det. Armar ut på 2, hopp på fyr (man säger inte fyra) och runt på 5-6. Då vet alla exakt vad man ska göra och när.

Det finns olika sätt att skriva på, vissa väljer att bara skriva stegen och vissa vill skriva detaljerat med siffror. Jag gör på båda sätten, det beror på hur svåra stegen är. Ett vanligt sidhopp kanske bara beskrivs som sidhopp h + v, medan ett annat steg där jag använder armar och snurrar samtidigt beskrivs med exakta siffror.

Man kan även välja att döpa steg till olika saker. Just nu har vi benämningar som ”piano” och ”örat”. Och idag tror jag att ena gruppen döpte en armrörelse till ostkroken… Det är en arm som alla kommer att komma ihåg.

Det är både kul, nyttigt och intressant att se grupperna jobba ihop. Vem sätter sig och skriver, vem pratar mest, vem dansar, vem räknar, vem kommer med idéer? Alltid lika roligt att få stå bredvid och kolla. Både vad det gäller barn, ungdomar och vuxna.

Nu har jag kommit hem, hann köra lite mage, dips och chins på gymmet innan dansen. Torsdagar har blivit pasta och kycklingkväll och den maten är jag lat nog att beställa från krogen. Har hittat min favvokrog där maten alltid är på topp. Snart slut på den här veckan. Nästa vecka börjar med ett intressant möte. Det återkommer jag om.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *