En utmaning utöver det vanliga

Spartan – världens främsta arrangör av stenhårda hinderbanelopp i terräng – tar nu sin beryktade ”Spartan Ultra World Championship” till Åre. 24-timmarsloppet går av stapeln 9-10 november och kommer att bjuda de bästa hinderbanelöparna i världen på branta stigningar, hårda vinterförhållanden och mil efter mil av svår teknisk terräng. Efter två upplagor på Island är det nu dags att flytta tävlingen till Sverige och Åre. En orsak till att tävlingen kommer till Åre är svenska Craft som sedan ett år tillbaka är global partner till Spartan.

Lite annat än asfalt…

24 timmars helvete Banan är uppbyggd kring 20 olika hinder och den löpare som har tagit sig runt flest varv under en 24-timmarsperiod vinner tävlingen.

– Spartan Ultra World Championship är det tuffaste ultraloppet på planeten. Åre kommer att innehålla alla element från bansträckningen på Island men på en betydligt högre höjd och med en rad tidigare okända moment, vilket kommer att skapa en än mer utmanande uppgift för löparna. I år kommer vi att pusha startfältet på ett sätt vi aldrig gjort tidigare, säger Spartans grundare och vd Joe De Sena.

Både elitlöpare och vanliga motionärer kan kvalificera sig
För att kvalificera sig till den prestigefyllda elitkategorin i ultraloppet krävs en topp-10-placering i något av Spartans 18 ultralopp under den gångna säsongen. I den öppna startkategorin kan vem som helst registrera sig och där räcker det med att klara av minimidistansen 50 km för att få en ”finisher-medalj”. Dessutom finns möjligheten att ställa upp i ”Spartan Sprint”, vilket innebär en bansträckning över ett varv som är öppen för alla löpare från 14 år och uppåt oavsett nivå.

1 miljon dollar på spel
Spartan Ultra World Championship” är den sista av de tre VM-deltävlingarna inom Spartan där en vinnare har chans att kamma hem 1 miljon dollar i prispengar. Detaljerna kring prispengarna kommer kommuniceras senare under 2019.

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *