En tafflig Beck

Så kom då äntligen den nya Beckfilmen. Jag kastade mig över den och såg den igår kväll. Steinar fungerar numera som chef eftersom Beck har pensionerat sig och roar sig med vinprovning. Givetvis är han redan trött på sin pensionering och kastas in i ett nytt uppdrag.

Steinar leder gruppen på ett taffligt sätt, men hans karaktär utvecklas säkert. Jag tyckte mig se lite mer humor bland de övriga i gänget, det var som att det var dags att släppa fram dom. Bra, tycker jag, den buttre Beck kan tagga ner lite.

Den gamle Gunwald är faktiskt redan glömd, det trodde jag inte först, men så är det. En så stark rollkaraktär går alltså att byta ut mot en norrman med skägg som inte gillar att slå ner folk. Hans styrka ligger mer på det verbala planet. Kul med ombyte.

Ny chef är det också. Han håller en ganska låg profil men är helt ok. Den förra chefskaraktären gillade jag inte, den här känns mer human på något sätt. Det har ju varit några sen starten; Per Moberg, Marie Göranzon till exempel.

Men visst är han bra Peter Haber. Och stabil. Säker på det han gör och med sin erfarenhet kommer han att bistå gruppen i de kommande filmerna också. Det är bara att sätta sig ner och vänta på att dom kommer.

Jag har några favoriter bland Beck-filmerna. Har du?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *