En högre rättvisa – av Hjort Rosenfeldt

Vissa böcker ger lite mer för pengarna, det här är en sån. Ingen vanlig Big Mac-meny med trista pommes, utan en mer djupgående och genomarbetad story. Som vanligt är det Sebastian Bergman som figurerar och den här gången är det en serie våldtäkter i Uppsala som ska utredas.

Vanja, Torkel, Ursula och Billy, är med i ledningen och tillsammans löser de givetvis fallet galant. Det finns lite mycket av Sebastians privatliv i storyn. Hans sexmissbruk tuggas det på om och det börjar bli lite tjatigt.

Jag skulle vilja ha mer av själva brottet och mindre privatliv, men det blandas ofta ihop i deckare och det är väl för att variera storyn lite. Men jag tror att den skulle bli ännu tätare och ännu bättre om man uteslöt vissa delar.

En bra bok är det i alla fall och jag har följt Hjort och Rosengren som vid det här laget bör känna varandra utan och innan. Hjort är ju helt suverän och det är ofta man ser hans namn i olika teveserier som författare. Tänk om man hade den gåvan.

Läs boken om du inte redan gjort det. Nu tar jag fram nästa.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på En högre rättvisa – av Hjort Rosenfeldt

  1. Ethel skriver:

    Har inte läst något av dem. Kanske ska göra det nu under sommaren?
    Just nu läser jag Effekten av Susan av Peter Hoeg. Om en hjältinna som har krafter utöver det vanliga. Både fysiskt och psykiskt. Både gillar och inte gillar. Ibland går författaren över gränsen och det blir komik och det är inte meningen. ”Andlöst spännande bladvändare” sa en recensent i SVD. Håller inte med. Jag gäspar ofta ☺.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *