En helt vanlig familj – av Mattias Edvardsson

En roman om ett brott.

Det här är en bok som är uppdelad i 3 olika delar. Först får vi ta del av pappan Adams berättelse och syn på vad som skett. Han heter Adam, jobbar som präst och bor med sin familj i ett villaområde i Lund. Livet rullar på bland bröllop och begravningar, ända tills hemtelefonen ringer. Det är en advokat som utsetts att företräda deras dotter.

I den andra delen får vi ta del av just dottern story. Stella, som inte tänker så mycket på vad hon säger och gör utan bara kör på. Hon har strulat med en äldre kille och efter ett tag blivit varnad för honom. Hon tror inte på de anklagelser som berättas om honom. Hennes bästa vän Amina råkar också ut för hans sämre sidor efter ett tag.

I sista delen berättar mamman sin story. Mamma Ulrika som är jurist och lever lyckligt med Adam. Hon kan inte tro på de anklagelser som riktas mot Stella. Men under rättegången nystas det upp saker som hon inte hade en aning om. Det känns som om hon inte kände Stella alls.

Man är van att olika karaktärers berättelser vävs samman i en bok och inte styckas upp. Visst kan det bli rörigt i vanliga böcker också men här är det värre. Jag gillar inte riktigt upplägget. Storyn i sig är ok men den blir luddig för den berättas ur 3 olika aspekter och de har givetvis olika uppfattningar om vad som hänt.

Boken har fått jättefina recensioner så därför blev jag nyfiken på den. Det blev en liten besvikelse.

2 klackar av 6 möjliga

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *