En bokbeställning

Snart kommer det hem 2 nya böcker. Det behövs i höstmörkret. Jag tycker det kan vara skönt med läsning på morgonen. Jag vaknar ju alltid tidigt och tar en kopp kaffe. Ibland innan morgonnyheterna.

Jag har ett gäng svenska författare som jag följer och visst, alla böcker är inte bra. Men har man en gång börjat följa en karaktär så är det svårt att sluta. Alla människor har ju upp och nergångar i livet, så man får väl acceptera att en karaktär inte alltid gör så häfta saker, även om nu författaren skulle kunna påverka det.

Att skriva en lång serie med samma karaktärer kan vara utmanande på många sätt. Dels ska det hända nya saker i boken, men även i karaktärens liv. Han eller hon ska utvecklas, till det bättre eller till det sämre. Det ska vara utmaningar och känslostormar som förgyller historien.

Jag förstår att många som hållit en karaktär vid liv under många år, väljer att starta en ny serie. Man kan behöva ta nya tag och få andra infallsvinklar. Även en författare behöver utmaningar och känslostormar.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *