Det svarta hålet – del 1/2

Skogen liknade ett svart hål. Det enda som syntes var de svajande trädtopparna. Granarna kastade ner en och annan kotte med jämna mellanrum och en uggla hoade på avstånd.
Parkeringen mellan skogen och skolan var tom så när som på rektorns rostiga Saab. Den brukade stå kvar när alla andra gått hem. Några av eleverna stod vid cyklarna och röken från deras snattade cigaretter steg upp mot den grå himlen.

”Titta där kommer han.” Tobbe spottade och det stänkte i vattenpölen. De andra ställde sig bakom honom. Likt en armé av trogna soldater. Redo att anfalla när ledaren gav tecken.
Lukas stannade upp och kände hur hjärtat hamrade i bröstet. Det kändes som om lungorna krympte när han såg dem. Han ville vända sig om och springa. Bort från plågoandarna och skitskolan som han tvingades gå till varje dag. Ångesten grävde ett hål i hans hjärta och själen blev gråare för varje dag. Ryggen blev krummare för varje sekund och snart skulle han se ut som ringaren i Notre Dame.

”Vart ska du då? Skulle inte du fixa cigg åt oss?” Tobbe gick fram mot honom och blåste ut röken som lade sig som en mask runt Lukas ansikte.
De andra skrattade när hostattacken kom. När tårarna trängde fram fick han en knuff som gjorde att han föll rakt ner i vattenpölen. Knät på jeansen fick ett hål och han kände en brännande smärta i högerhanden. Blodet droppade ner på jeansen när han reste sig upp.
”Har du cigg eller?” Tom blängde på honom med händerna i fickorna och en nonchalant blick.

”Nej, jag har inga cigaretter.” Lukas backade och började springa över parkeringen. Han snubblade på skosnöret men fick fart igen eftersom någon kastade en sten mot hans huvud. Smärtan fick honom att grina illa men benen trummade vidare. Han sprang mot den mörka skogen.

”Han springer in i skogen.” Tom stirrade på Tobbe.
”Ja vad fan, det är väl skit samma. Jag ska ha tag i den jäveln.” Tobbe puttade till Tom och började springa.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *