Det här med att vila

Det här med att vila, hur gör ni med det mellan träningarna? Eller hinner det gå någon tid mellan träningarna? Man vill kanske inte vila bort dyrbar tid genom att slappa framför teven. Men, man ska ju vila för att kroppen ska få återhämta sig!

När jag spenderade helgen i Södertälje på teaterfestivalen blev det dåligt med träning. Tankarna var ju på annat håll och jag passade på att njuta av kulturen

När jag kom hem kände jag mig pigg och utvilad på ett helt nytt sätt. Det brukar jag inte göra när jag hoppar över träningen annars.

Lite trötter

Det finns något man kallar för aktiv vila, då man inte blir så otroligt trött. Man kan ju byta aktivitet och göra något som man inte brukar. Till exempel rehabövningar om man har några skavanker. Man kan öva teknik, eller bara ta en promenad. Simning är också bra att ta till, skonsamt för kroppen. Dessutom kan man träna sin rörlighet genom att stretcha.

Som tur är brukar jag stretcha mycket på grund av dansen, det tror jag att jag har haft stor nytta av vad det gäller skadeförebygg. Sen simmar jag nästan varje vecka. Just nu är badhuset stängt på grund av renovering och jag saknar simmandet jättemycket.

Något man också kan ägna sig åt är trädgårdsarbete. Det tar mer än man tror på kalorierna. Ikväll lär det bli en hel del arbete med min lilla handjagare!

Vad är din favvo bland vardagsmotionen?

Vilar du tillräckligt mycket mellan passen?

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 svar på Det här med att vila

  1. Ethel skriver:

    Har haft olika perioder under åren. Förr vilade jag alldeles för sällan. Idag vilar jag betydligt mer. Det kan gå ett par dagar mellan träningspassen. Annars orkar inte kroppen. Och jag vill inte heller. Har inte samma energi längre. Men vill hålla igång för att hålla mig frisk och kunna äta vad jag vill.
    Favoritmotionen till vardags … vet inte, kanske promenader om det nu hör till den kategorin :-).

  2. Jag försöker träna 3 dagar i veckan för det är det jag hinner och orkar just nu i alla fall

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *