Det började med barnet – av Ethel Hedström

Jag brukar läsa Ethels blogg där hon på några få rader kan leverera både känslomässiga och spännande texter. Jag har alltid gillat hennes sätt att skriva. Vi bloggar båda 2 och har genom årens lopp gett varandra feedback på olika sätt. Nu har hon äntligen gett ut sin första bok.

Det är kanske ingen bok jag skulle ha köpt om jag inte kände Ethel. Inga mord, inga spännande biljakter eller slagsmål… Men det behöver det ju inte alltid vara. Den här berättelsen fångar mitt läsarintresse i alla fall.

3 kvinnor och deras levnadsöden skildras på ett fantastiskt välskrivet sätt. Karolina, Edith och Karin. Olika levnadsöden men ändå lika. 1923 föder Karolina en son och på den här tiden stod inte kvinnorna så högt i rang. Speciellt inte om man bara är 16 år och föder barn utan att vara gift.

Vi får följa alla 3 kvinnorna under deras liv och det blir många intressanta levnadsöden. Edith får dessutom ett brev som ställer allt på ända och hemligheten, ett svek, förändrar hennes och dotterns liv.

Ethel skriver att resan med boken har varit lång. Hon började redan 2009 och har jobbat både med lektörer och testläsare. Det är så kul att se att det faktiskt blev en bok till slut och jag hoppas verkligen att den tas emot bra av både recensenter och läsare, för det är den verkligen värd.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 svar på Det började med barnet – av Ethel Hedström

  1. Ethel skriver:

    TACK Pia för dina dina ord! Härligt ♥.
    Nej jag tänkte att det egentligen inte är en bok som du annars skulle läsa ☺.

  2. Eva skriver:

    Ja, jättekul att det blev en bok. Dit vill man ju någon gång 🙂
    Jag läste den i somras och håller med dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *