Det är mycket med det jordiska

Ja, så brukar jag uttrycka mig för det stämmer i de flesta fall. Man tycker man har koll på läget men sen dyker det alltid upp saker som man ska fylla i, kolla upp och återkomma om.

Nu skriver jag på en kortberättelse om en skilsmässa som är komplicerad. Det finns lite att kolla upp vad det gäller det juridiska, speciellt om det finns särkulbarn. Vad som ytterligare kan komplicera det hela är ju om inte alla är sams. Givetvis går ju lagen före, men det underlättar om alla samarbetar i det långa loppet. Man kan kolla in www.hilaw.se för att få hjälp och råd i många olika situationer. Ibland måste man helt enkelt anlita proffs.

Skilsmässor är ju inte allt här i världen, det kan ju bara bra att kolla upp vad som gäller vid vårdnadstvister, umgänge, testamenten eller vid en bodelning. Allt är inte så lätt som man tror. Har man gjort fel från början kan det få oanade konsekvenser, både känslomässiga och ekonomiska.

Juridik är ett intressant område tycker jag. Jag läste några poäng inom familjejuridik för några år sedan och det blir bara mer och mer intressant desto mer man lär sig. Det gäller att se om sitt eget hus.

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *