Det är aldrig för sent…

… att börja tänka på maten och skaffa sig ett nytt, mer hållbart liv. Under coronatiden har det blivit allt viktigare att tänka på sin hälsa. Ingen är ännu vetenskapligt bevisat men många som är överviktiga har haft det tufft med både smitta och återhämtning. Det är ofta så att det finns flera följdsjukdomar som dyker upp i form av högt blodtryck, kolesterol med mera.

Att hålla kroppen igång är aldrig fel. Man behöver inte köpa dyra gymkort utan kan göra ganska mycket själv. Tevegympan med Sofia fick ett stort uppsving och att ta en promenad i rask takt är bra både för motionen och psyket eftersom många av oss jobbat hemma.

Jag har alltid rört på mig. När jag var 4 år började jag på barngymnastik i Vingåkers Gymnastikförening. Där blev jag kvar till jag var 16 år. Då blev det jazzdans som sen dess har präglat mitt liv och fått mig att hålla igång.

Jag har spelat volleyboll, skjutit luftgevär, spelat pingis och cyklat och sprungit. Senare blev det även styrketräning och simning. Härliga sätt att röra sig på. Det finns något som passar alla.

Maten är en mycket viktig komponent och det glömmer vi gärna bort. Lite vin och kex, ostbricka, chips och cola till mellon, utemat, snabbmat, grillat med feta såser och potatis i ugnen som dryper av fett. Listan kan göras lång.

Visst kan man äta snabbmat och grilla. Men man kan göra det i lite mindre skala och unna sig det på helgen. Det finns ju något som heter lördagsgodis och det är något vi borde tänka mer på.

Det kan vara jobbigt att säga nej till godsaker, men gör man det till en vana och samtidigt märker skillnaden på kroppen i spegeln och på byxorna som sitter lösare i midjan så blir man peppad av det.

Att vara kostrådgivare handlar om att tillsammans med klienten skapa ett kostschema som gör att man får i sig bra mat, flera gånger om dagen och att den är näringsriktig och god. Jag försöker äta 5 gånger varje dag och ska jag slarva försöker jag hålla mig till helgerna.

Jag tränar en del och givetvis bidrar det till att jag mår bra. Gjorde jag inte det så skulle jag inte kunna äta så mycket som jag gör. Badhuset öppnar nästa vecka och jag ska försöka simma i helgen. Det har blivit ett par promenader i veckan och det ska jag fortsätta med.

Kombon bra mat – träning och en bra sömn, gör att man kan klara sig bra och öka motståndskraften mot sjukdomar. Hör av er till mig om ni vill veta mer om kostprogram.

piawidlund67@gmail.com

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *