Dansens Hus

NYHET: Elverket blir vår tredje scen

Med start i september 2021 flyttar dansen in på Elverket. Dansens Hus har skrivit på ett femårigt hyresavtal och Elverket blir nu vår tredje scen vid sidan av de två som idag finns i teaterhuset på Barnhusgatan.

När Dansens Hus nu expanderar och får tillgång till tre scenrum kommer vi att kunna skapa nya samarbeten och utöka vårt arbete med att stötta det fria fältet på ett helt nytt sätt, säger Johannes Öhman teaterchef på Dansens Hus.
Med Elverket har den samtida dansen och Stockholm fått den mellanstora scen som branschen länge haft på önskelistan.
– Detta ger oss en större flexibilitet när vi bjuder in både internationella och Sverigebaserade koreografer och kompanier, säger Johannes Öhman.

Satsningen är möjlig dels för att Stockholms stad går in med ett initialt etableringsstöd, dels för att Dansens Hus går in i ett femårigt samarbetsprojekt med Dramaten.
Vår målsättning med samarbetet är att locka den dansintresserade publiken till teatern och den teaterintresserade publiken till samtida dans. Vi vill också erbjuda en plattform för kreatörer som vill arbeta djärvt och framåtblickande i gränslandet mellan de båda konstarterna, säger Johannes Öhman och Mattias Andersson teaterchef på Dramaten.
Läs mer om satsningen

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *