D-vitamin

Att få i sig D-vitamin kan faktiskt vara ganska svårt. Man får i sig det genom den fantastiska solen, men den är ju inte framme året runt. Under de mörka vintermånaderna får vi försöka få i oss D-vitamin genom att äta rätt mat.

 Ut i solen

D-vitamin finns i fet fisk och äggula. Det är ett fettlöslig vitamin och hjälper till att bygga skelettet och muskelproteinsynteser, samt aktivt upptag av kalium. Svårt att få i sog av den här vitaminen som är lurig att hitta.

Ät ägg

Äter vi allsidig kost så får vi i oss det mesta och jag börjar fundera på om alla mina vitamintillskott är nödvändiga. Jag försöker få i mig både frukt och grönt och blanda maten även om jag äter samma frukost varje dag. Man kanske skulle prova en månad utan kosttillskott och se vad som händer…

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *