Come from away

På lördag ska jag till Norrköping på teaterpremiär. Det ska bli såååå kul att äntligen få gå in i en teatersalong igen. Jag brukar se mellan 15-20 föreställningar per år men nu har det ju varit stilltje på den fronten. Men nuuuuuuuuså

En underhållande och hoppfull berättelse om solidaritet i sviterna av terrorattackerna i New York den 11 september 2001.

Come From Away är baserad på den verkliga historien om när 38 plan omdirigerades med anledning av attackerna mot World Trade Center. Planen fick istället landa på den lilla flygplatsen i det isolerade kanadensiska samhället Gander på ön Newfoundland. På kort tid nära fördubblades stadens invånarantal med människor från olika delar av världen. Trots språkbarriärer och kulturkrockar öppnade Ganders invånare sina armar för de strandsatta resenärerna. Flygplatsen blev en mötesplats fylld av musik och värme.

Come From Away är en berörande påminnelse om människors förmåga att hjälpa varandra när det verkligen gäller. Den medryckande musiken består av nyskriven världsmusik – från östeuropeisk och irländsk folkmusik till afrikanska rytmer. På scen möter du 14 skådespelare och 8 musiker i en underhållande och drabbande skildring där alla människor räknas.

Come From Away hade urpremiär på Broadway 2017 och har sedan dess spelats i Kanada, Australien och Storbritannien. Östgötateaterns version regisseras av Markus Virta, som stått bakom publiksuccéer som Så som i himmelen på Oscarsteatern och Europapremiärerna av En gentlemans handbok i kärlek och mord och Something Rotten på Wermland Opera.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.