Bra mellis

Jag skriver kostprogram till personer som är kloka nog att anlita mig som kostrådgivare istället för att ägna sig åt diverse meningslösa bantningsmetoder. Att få ett specialutformat kostschema där du får i dig den näring och energi du behöver är outstanding.

Det blir förslag på frukost, mellis och lunch/middag. Ofta ganska enkla förslag så man inte slutar använda sig av kostschemat för att det är krångligt. Det är det så mycket annat som är här i livet. Mat ska vara enkelt och gott och man ska bli mätt. När man googlar på bananer hittar man mycket bra fakta.

Bananer är ett riktigt bra mellanmål. Enkelt att ta med sig och man får en mättnadskänsla. Bananer är en frukt som är full av näringsämnen och laddat med vitaminer, fibrer, mineraler och naturliga sockerarter. B-vitaminer är viktiga för din förmåga att motstå stress. Bananer kan hjälpa att motverka högt blodtryck och skydda mot stroke och hjärtinfarkt.

Bananer innehåller lite natrium, men är mycket rik på kalium, vilket skyddar hjärtat och har en kärlutvidgande effekt. Bananer innehåller heller inget salt och det är en viktig viktig faktor för att sänka blodtrycket.

Bananer är en perfekt komplement till dig som har järn och blodbrist. Din kropp behöver järn för att producera röda blodkroppar och hemoglobin. Ät bananer så stimulerar du blodtillförseln i din kropp. Bananer innehåller höga nivåer vitamin B6 och det tror en del forskare kan lindra klassiska PMS-symptom som till exempel humörsvängningar.

Idrottsmän och idrottskvinnor brukar ofta äta banan för att fylla på energinivåerna. Kanske inte så konstigt, för frukten innehåller tre naturliga sockerarter – sackaros, fruktos och glukos i kombination med fiber.

En banan ger en omedelbar, varaktig och betydande ökning av energi. Forskning har visat att 2 bananer ge tillräckligt med energi för en ansträngande träning i 90 minuter. Ett riktigt bra mellis helt enkelt.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *