Backyard Ultra

Hjälmargården Backyard Ultra

27 Maj 10:00

Backyard ultra med en twist
Hjälmargårdens backyard ultra är tillbaka! I år kommer vi att tillföra en liten twist till en redan fantastisk tävlingsform. I år kommer vi att göra hela loppet till en insamling där du som löpare varje gång du klarar av ett varv SAMTIDIGT samlar in pengar till behövande i Ukraina.

Hur samlar vi in pengar?
När vi springer tillsammans kommer vi att samla in pengar genom att alla löpare fram till tävlingsdag har möjlighet att samla in personliga varvbidrag. Ett personligt varvbidrag är helt enkelt ett löfte från någon eller några att skänka ett visst belopp för varje varv du klarar av att springa. Dessutom kommer sponsorföretag att skänka pengar för varje varv och löpare. Pengarna kommer att sändas vidare via Ukrainska baptistunionen som ger behövande hjälp på plats i Ukraina.

Backyard ultra-Bingo!
Som om inte det var nog kommer vi för första gången i världshistorien att anordna ett Backyard ultra-bingo där löparnas startnummer blir bingonummer! Då kommer alla på plats ha möjlighet att köpa bingobrickor varje timme och intäkterna för bingot kommer i sin tur att gå till insamlingen. Känner du några som hellre spelar bingo än springer så tipsa dom att vara med! Här är en länk till det evenemanget: https://www.facebook.com/events/582554960373261

”Vad e ens en backyard ultra?”
En backyard ultra är en tävlingsform där ett 6,7-kilometerslopp startar varje timme. För att starta nästa varv måste du som löpare ha gått i mål på det föregående varvet. Loppet avslutas sedan när endast en löpare återstår. Distansen som löpare ska avverka varje timme kan verka märklig men beror på att den som håller på i 24 timmar når den prestigefyllda gränsen 100 miles! Det är också då vi kommer att avsluta loppet.

Praktusk info om loppet
Gren: Löpning
Distans: Tidslopp (backyard ultra)
Datum: 27 maj 2023
Starttid: 10.00
Sluttid: den 28 maj kl 10.00
Arrangör: Hjälmargården
Längd och kupering: 3,35km x 2 på en relativt platt bana
Underlag: 20% asfalt, 60% grus, 10% terräng, 10% ospecificerat
Plats: Läppe, Vingåker, Södermanland, Sverige
Logi: Invid tävlingsstart finns en kyrka där löpare har gott om plats att vistas mellan varven. Hjälmargården erbjuder också billig camping till alla deltagare.

Anmälan: görs via jogg.se och länken nedan:
https://www.mittlopp.se/Anmal/Anmalan/RWGYJRBCZBUHGOIIIK
Din anmälan ska innehålla:
– Förnamn,
– Efternamn,
– Mobilnummer,
– Mailadress
PM kommer när du anmält dig.
Anmälningsavgift: 400 kr.
I priset ingår sportdryck kaffe, tilltugg som bananer och energibars, samt lunchpaket. Överskottet för anmälningsavgiften går till Hjälmargårdens verksamhet.
Anmälan är öppen fram till 20 maj.
Efteranmälan i mån av plats kl 07-08.30 28 maj 700 kr.
Ditt varvbidrag kan uppdateras fram till en timme innan tävlingsstart.
För mer info: Dag Sandblom tel: 070-2188810 eller hjalmargardenbackyard@gmail.com

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *