Backe eller intervall, intervall eller backe…

Jag har inte så många backar i närheten där jag springer så jag har lagt fokus på intervaller. Dom kör jag på löpbandet och ska iväg idag och göra det. Ibland är det svårt att få tiden att räcka till, jag vet att man borde köra både intervaller och backe men jag hinner inte. Någon vilodag behöver man ju…

Jag har hittat en backe som jag sprungit i ett par gånger, men sen har jag inte hunnit mer. Frågan är vad man ska prioritera. Backe eller intervaller? Just nu får det bli intervaller i alla fall.

Läser om backträning och det finns en hel del smarta upplägg och jag blir sugen på att testa. Det är nog lite som intervaller, man får prova sig fram. Sen är det mycket individuellt också. Det tog säkert ett halvår för mig att testa olika intervaller och efter att ha fått smarta tips och råd har jag hittat ett koncept som passar mig. 4×4 minuter och 90 sekunders vila. Förra veckan körde jag på 11,5km/timma. Det blir nog samma idag!

Kör du backe eller intervaller?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Backe eller intervall, intervall eller backe…

  1. Matilda Berlin skriver:

    Hmmm! Just nu kör jag mest ”bara löpning” och ingen direkt löpträning. Utan skorna på, lurarna i, musiken igång och sen ta mig dit fötterna bär mig =) Kram <3

  2. Ethel skriver:

    Jag kör också bara vanlig löpning. Har ingen tävling i sikte. Då blir jag lite ”slöare” och går inte in för att bli bättre. Är skönt. Inte inne, kör bara ute.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *