Back-up sökes…..

Ibland skulle man behöva en vikarie. Att bara kunna ringa in någon som kunde gå till jobbet åt en och göra det man brukar göra. Tänk att kunna fly fältet en dag eller två. Man kan boka vikarie via Bilda personalmäklarna. Det vore toppen att kunna göra det.

Kunnig personal som är flexibel och kan ställa upp genom bara ett telefonsamtal. Det vore toppen. Kunnig personal finns det alldeles för lite av och det är viktigt att kunna få in rätt människa på rätt plats. Annars blir både kunder och personal drabbade på ett mindre bra sätt.

Man har varit med om mindre lyckade konstellationer och det blir inte bra. Detta är speciellt viktigt för barn och ungdomar som går i skolan. Att kunskap och pedagogik blandas med intresse och engagemang är ett stort plus för barnen och det är ett måste om vi ska få bra ungdomar framöver.

Jag har själv haft vikarier som varit både okunniga och oengagerade. Det blir inget bra. Man tappar både lust och motivation att göra något och det blir en dålig spiral neråt. Skola och undervisning är bland det viktigaste som finns.

Barnen bör få bra förutsättningar redan från början. Gör man skolan intressant och rolig så kan engagemanget och kunskapen rusa iväg. Då kan rena mirakel ske. Rätt person på rätt plats helt enkelt.

Har du råkat ut för mindre bra vikarier?

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *