Att handla eller inte handla, det är frågan

Jag har handlat nu på morgonen. Handdukar, deo och ansiktsprodukter. Det var saker jag skulle köpa så varför inte vänta och spara 1000kr. Hade jag väntat en vecka så hade det blivit dyrare. Att det är shoppinghysteri kan jag delvis hålla med om, men det är väl perfekt att köpa aker som man ändå ska köpa på just den här dagen.

Jag jobbar heltid och har ok ekonomi, men det finns dom som är arbetslösa och har mindre pengar att röra sig med. Då är det här en bra dag att handla på. Vare sig det är egna saker eller kanske julklappar.

Men visst handlar vi mycket. Och en sak jag blir trött på det är att alla produkter är inslagna i så mycket emballage och plast. Där finns det massor att spara. Och har du tänkt på att varje gång du köper en frukt så sitter det en klisterlapp på den. Ven f-n läser den? Och varje gång du handlar i en affär så får du kvitto. Vem sparar det. Den obligatoriska frågan borde vara om kunder verkligen behöver kvittot, eller hur?

Lika viktigt som att ägna sig åt bardagsmotion är det att minska ner skitsakerna som inte behövs. Gör vi det och handlen och tillverkarna hjälper oss, då får vi hjälpa till genom att panta flaskor och sortera så gott det går. Frågan är om det hjälper?

Vad tror du?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *