Att få till en starkare höst

Nu kommer hösten eller vintern eller vad det nu blir. Jag läste om tips för att få en stark höst i ett mail från Runners World. Det gäller ju att harva på med träningen även fast mörkret kommer. Det är ju egentligen bara att fortsätta springa så länge det går och sen ta sig in på gymmet och fortsätta. Men visst kan man passa på att variera träningen.

Lite inspiration kanske

Man kan byta löparrundor, hitta nya cykelvägar och skogsstigar. Och man kan springa på känsla istället för med klocka. Sen kan man testa crosstrainern på gymmet, något jag aldrig gjort. Eller spinningcykeln. Allt för att hålla igång med benen.

Anmäl dig till ett lopp

Något som också är bra är spinning och vattenlöpning. Spinning är ju bra både för flåset och benstyrkan och kan vara ett bra komplement. Sen kan man ägna sig åt ren styrketräning. Knäböj, marklyft och utfall rekommenderas och jag kör de övningarna året runt.

Givetvis handlar det även om att ta sig tid att stretcha, äta rätt och sova gott. Vare sig det är sommar eller vinter. Att träna året runt är en självklarhet för mig. Även om det blir löpbandet istället för asfalten.

 Häng på gymmet

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Att få till en starkare höst

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *