Att få storyn att gå ihop

När de unga bröderna hittade sin far hängd efter konkursen och skilsmässan blir det en syn som etsar sig fast i deras minne och dröjer sig kvar genom livet. Nu är de vuxna – och redo för hämnd. Hämnden är inte bara grym, utan också välplanerad. Siktet är inställt på familjen Lilliecroona, vars välpolerade liv långsamt förändras till ett inferno. Första given är ett modernt drama som utspelas i Södermanland. Beättelsen är kryddad med spelberoende, droger, lögner och trafficking. Första given är bok nummer ett i en trilogi om familjen Lilliecroona på Herrestanäs herrgård.

Så här presenteras min bok. När jag började skriva på allvar för flera år sen hade jag ingen aning om vad det skulle bli. Om jag skulle få ihop något överhuvudtaget. Många börjar skriva men slutar efter ett tag eftersom det är både jobbigt och tidskrävande. Men jag gav inte upp, jag stretade på. Envishet är ett av mina signum. Och det blev en bok. Med hjälp av testläsare och Ann Ljungberg så fick jag et bra resultat även om de stora förlagen inte har gett ut mig i bokform.

Det blev först en e-bok som man kan ladd ner, och nu en ljudbok. Det är lite av en upprättelse att någon suttit och läst in min bok och någon redigerat och gjort omslag för lilla mig. Och att det finns dom som laddat ner den och hoppas få en angenäm läsupplevelse. Jag är allt lite pirrig över om de ska tycka att jag fått ihop storyn ordentligt. Om alla karaktärer samspelar på ett bra sätt. Och jag undrar vilken av karaktärerna som de gillar mest.

Det händer en hel del och det är svårt att veta hur mycket man ska få in i boken utan att det blir för rörigt. Man blandar och ger och ser till att karaktärerna får utmaningar och chanser att göra bort sig eller göra stordåd. De blir osams med varandra och det skär sig på familjemiddagen, men det reder upp sig i slutet kan jag avslöja. Men fortfarande är det några lösa trådar som lämnar läsaren ovetande när sista sidan är läst…

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *