Äter du lokal mat?

LRF och ICA har sedan länge ett samarbete. Under sommaren gör ICA en extra satsning på att lyfta butikernas svenska och lokala sortiment och erbjuder nu småskaliga producenter med svensk huvudråvara att få en extra puff ut till de lokala handlarna. Den som vill vara med behöver anmäla sitt intresse omgående.

Fram till den 20 maj kan småskaliga producenter registrera sig på ICAs orderportal för lokala leverantörer, för att bli godkända och då komma med i ett riktat utskick mot butikerna under juni.

Men, det brinner i knutarna för det tar cirka vecka att bli godkänd sedan man skickat in en självdeklaration. När man fått sitt godkännande kan man gå in och registrera sig på orderportalen.

Bakgrunden är att ICA ser en ökad kundefterfrågan för svenskt och lokalt, och att man vill stötta svenska producenter i en tuff tid. Man vänder sig därför till småskaliga företag som redan säljer till butiker, eller som vill komma i kontakt med sin lokala ICA-handlare. Kriterierna är att huvudråvaran ska vara svensk och uppfylla ICAs kvalitativa bedömning.

Utskicket i juni är starten på en kampanj ICA kör under sommaren, och som i höst också kommer att följas upp med inbjudningar till fysiska träffar.

– Det här är en del i vårt ICA-samarbete. Orderportalen har funnits i flera år, och i den rådande situationen känner både vi och ICA att det är angeläget att nyttja den ännu mer så att vi ökar samarbetet. Det är en viktig del i att stärka svensk livsmedelsproduktion och hela samhället. Så jag uppmanar alla småskaliga producenter att bums gå in på orderportalen och läsa mer, säger Anna Kaijser på LRF Lokal mat och dryck.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *