Årstid eller dygnsrytm

När skriver du mest? Höst, vinter, vår eller sommar? Eller det kanske inte spelar någon roll? På dagen, kvällen, natten eller morgonen? Vad är bäst för dig?

Själv skriver jag på morgonen, eller sent på kvällen. Men det kan också bli på helgerna. En eftermiddag när man är ledig och har gjort det man ka, när man har ätit och är lite småtrött i ögat. När man sätter sig i soffan och känner att den där tanken som man har haft gnagande plötsligt måste ut.

Mannen på bänken, ljuset i skogen, de två damerna eller mörkret, som inspirerade, som gav en tanke som du måste få ner. Det kan ibland gå dagar innan jag kommer på något att skriva. Det är under de mest hektiska perioderna när jag har dans och teatergrupper som jag känner att tankarna inte räcker till för att pressa fram några idéer. I alla fall inga långa.

Sen kan det ju vara så att en tanke föds och man bara måste notera den. Eller bara en rad om spelar stor roll. Det är kul med tankar, dom kommer och går och bara det skrivna består!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Årstid eller dygnsrytm

  1. Amanda skriver:

    jag skriver bäst på eftermiddagen/kvällen har jag märkt 🙂 förut oftast natten 😛

  2. jessy skriver:

    Spännande! Jag jobbar nog bäst när jag går upp tidigt faktiskt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *