Årets bokmässa

Årets bokmässa i Göteborg har 3 teman, respekt, bild och mediefrågor. Det är runt de 3 ämnena som de flesta föreläsningar har sitt fokus antar jag. Mellan 27-30 september kan man lyssna på flera spännande föreläsningar och få ett gäng böcker signerade och inhandlade till bra priser.

I år flyttar även deckarfestivalen Crimetime in på mässan. Då lär det vimla av deckarförfattare och deckarentusiaster. För några år sen besökte jag mässan och sov på hotell 2 nätter. Det var jättekul. Jag träffade massor av författare, både såna jag kände och inte kände. Passade på att få böcker signerade och fick rysligt ont i fötterna av allt trampande.

Att besöka bokmässan är något man bör göra med jämna mellanrum. Jag kulle kunna tänka mig att åka ner om något år igen. Det skulle vara jättekul att gå på föreläsning med deckarförfattare och få se vem som får det stora deckarpriset som delas ut. Det finns ju några att välja mellan.

Att passa på att gå på föreläsningar där är nog kul men det kostar en del. Och det gör även inträdet, resan och övernattning. Man får prioritera lite och se till att lägga pengarna på det viktigaste. Men om ett par år åker jag nog ner igen.

Man kan ju vara ett gäng och ta bilen ner. Vägen är inte den roligaste att köra men är man 3-4 personer kan man stanna när man vill. fika när man vill och byta förare. Åker man tidigt, går runt några varv, äter en rejäl lunch, strosar omkring et tag till och sen åker hem tror jag man hinner med ganska mycket. Jag får dra ihop ett gäng till nästa år.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *