Är kroppsvård och hälsa en klassmarkör?

Jag läser på FB att man skriver om hälsa med jämna mellanrum, alltid lika kul att se vad som skrivs. Läser just nu att kroppsvård och hälsa ses som en klassmarkör. Det tycker jag låter trist. Visst kostar det att göra ansiktbehandlingar, pedikyr, manikyr och gå på massage. Men det finns ganska mycket man kan göra själv utan att det kostar massor.

Att äta och dricka nyttigt kan knappast ha ungått någon vare sig man har det gott ställt eller inte. Att köpa chips och cola varje helg är inte nödvändigt. Man kan köpa frukt och grönt och må bättre av det och minska ner på onyttigheter som i sig inte är billiga.

Det finns mycket man kan göra vad det gäller motion också. Gymkort är bra men promenader och löprundor är underskattade. Man kan även träna hemma och komma igång rätt bra med sit-ups, armhävningar och diverse andra övningar. Bara man sätter igång så blir det en bra spiral med bättre kostvanor, minskad vikt och ökad träning. Och det behöver inte kosta.

Visst finns det saker man kan sakna om inte ekonomin finns, men man kan vårda sin kropp och sin hälsa på ett mindre kostsamt sätt och komma en bra bit på väg i alla fall.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Är kroppsvård och hälsa en klassmarkör?

  1. Ethel skriver:

    Det verkar som om traditionen ibland inte finns lika mycket hos personer som inte har det gott ställt. Som bor i hyreskaserner och inte i villan i fina området. De vet säkert, men har inte tid eller orkar inte. Kanske …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *