Appar å sånt

Jag springer ju en del, om det är nån som har missat det. Med jämna mellanrum kommer det tips på både det ena och det andra inom teknikens värd. Man kan ladda ner appar och mäta sina steg. Dom ska tydligen kunna visa:

Stegfrekvens, antal löpsteg per minut.

Impact, stötkraft från underlaget.

Drag, de bromsande krafterna vid landning.

Kontakt, tiden för markkontakt per steg.

Det är rörelsesensorer i bröstbandet som analyserar mönstret under träning. Appen omvandlar sen värdena till konkreta råd så man kan förbättra, löptekniken och löpekonomin. Programmet anpassas efter hur du utvecklas.

Det finns så mycket modern teknik att ta hjälp av så man fattar knappt hälften. Jag tittar på löpbandets siffror eller min klocka och det får räcka. Jag skriver mitt eget träningsprogram och fyller i mina sträckor och timmar men sen får det vara bra.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *