Äntligen nån som fattar nåt

Läser en rubrik i en kvällstidning. ”Dra ner mer på hobbyskolorna”. Mycket klokt tänkt. Har 6000 svenska elever möjlighet att nå internationell elitnivå i sin idrott? Givetvis inte. Och alla dessa estetiska linjer och linjer med dans och teaterinriktningar som det dräller av överallt. Elever invaggas i en falsk trygghet att vem som helst kan bli stjärna. Och det är så jävla fel.

Ytterst, ytterst få klara av att komma igenom nålsögat och klarar av att leva på sitt kall. Jag säger inte att man inte ska spela teater, dansa eller satsa på sin idrott. Men det gamla slitna uttrycket, ”Alla kan”, får mig att må lite illa ibland. Hur många skådisar jobbar inte extra och tar småroller för att klara sig.

Man måste satsa på att plugga. Att vara ”skoltrött” och välja utbildningar inom styling, smink och djur, håller inte i längden. Det blir bara arbetslöshet och nya utbildningar. Det kostar mer än det smakar. Nä skärp er lite. Börja plugga ordentligt och välj ett yrke ni kan leva på. Det är ju ni som ska betala min pension. Hahahaha.

Inga fåniga sminkutbildningar, råplugg gäller. Ok?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *