Ännu en bokhandel går i graven

Öppnade morgontidningen och såg att en bokhandel som funnits i evigheter ska stänga. Vi köper allt mindre pappersböcker och man kan inte leva på papper och pennor heller i och med att datorerna tagit sig in i våra liv. Hur många har ens ett gammalt hederligt suddgummi hemma nuförtiden?

Det är tråkigt men sant. E-böcker går att laddas ner för en billig penning och ljudböclerna blir fler och fler och det kan i många fall vara gratis att prova en sån tjänst under några månader. Vart är vi på väg?

Jag skriver mina koreografier för hand i kollegieblock och märkte när jag skulle skriva att jag var ovan att skriva längre stycken. Lite kusligt egentligen. Man knattrar ju på en dator dagarna i ända och skriver på mobilen och penna och papper kommer allt längre bort.

Hur gör du för att hålla skrivandet igång med papper och penna? Skriver du inköpslista till affären? Kom-i-håg-lista på vad som ska göras och sätter upp den med en magnet på kylskåpsdörren? Eller skriver meddelanden på små lappar och lämnar på köksbordet så resten av familjen kan läsa?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Ännu en bokhandel går i graven

  1. Ethel skriver:

    Inte blir det mycket manuellt skrivande precis. Inköpslista skriver jag för hand och veckans aktiviteter i almanackan. Annars inget. Någon anteckning då och då.

    Kanske blir det i en framtid en lyx att äga inbundna böcker?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *