4 nya Beckfilmer

Va glad jag blir att det är 4 nya Beck-filmer på G. Ett par har visst redan kommit ut och ett par är på gång. Jag har alltid gillat svenska polisfilmer. Wallander, Morden i Sandhamn, Läckberg och Beck. Beck står i en klass för sig. Dels är det väldigt många filmer, men jag tycker om skådisarna också. Peter Haber är otroligt bra.

Och grannen, som man nästan måste stava med stor bokstav. Grannen. Ska du ha en stänkare? En replik som sitter i ryggmärgen. Många roliga situationer och bifigurer som är fantastiska. Men visst saknar jag Mikael Persbrandt. Antar att jag inte är ensam om det.

Han jobbade på ett sätt som jag tror att flera poliser skulle vilja jobba på. Lite brutalare med buset helt enkelt. Det klemas en del och ingen tar ansvar för sina handlingar. Sysslolösa ungdomar med frånvarande föräldrar, sa han i en tidig film. Där ligger ett mycket stort problem.

Dels att det föds för många barn och dels att det inte finns någon som har tid med de barn som de skaffar. Många jobbar över, reser, har många uppdrag utanför jobbet och kan omöjligt lägga ner den tid som behövs för att läsa läxor och prata om livet. Det är synd.

Många föräldrar är givetvis bra föräldrar men rätt många brister och det ser vi konsekvenserna av i dagens samhälle. Så, fler Gunwald Larsson behövs helt enkelt.

Gillar du Beck?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *