2019 – ska du sluta shoppa nu?

Jag såg på nyheterna häromdagen att det var en bloggare som startat en FB-grupp om att sluta shoppa under 2019. Eller åtminstona shoppa mindre. Mat och tvättmedel, tandkräm och bensin är väl ett måste men man kan ju fundera på om alla kläder och småsaker är nödvändiga. Det sliter ju på naturen.

Jag kan erkänna att jag handlar en hel del. Träningskläder är väl det som kostar mig mest. Men jag kör också ett flertal pass varje vecka och använder kläderna flera gånger innan dom hamnar i tvätten.

Jag är ganska duktig på att skänka kläder, böcker och andra saker som jag inte använder. För många år sen jobbade jag på Myrorna. Ett jättebra jobb som jag saknar ibland. Vi sorterade alla kläder och saker som skänktes och tro mig, det var massor. Vissa saker var jättefina och vissa saker fick vi slänga. Det går ju inte att sölja vad som helst.

Det är jätteroligt att second hand har fått ett uppsving de senaste åren. Nackdelen är att priserna skjuter i höjden. Det ska vara billigt på second hand, tycker jag, men eftersom efterfrågan ökar så höjs ju priserna.

Hur blir 2019 för dig? Shoppar du lika mycket?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på 2019 – ska du sluta shoppa nu?

  1. Ethel skriver:

    Jag slutade (nästan) shoppa kläder och prylar för ca 10 år sen. Det kändes skönt.

    Jag jobbade under några år ideellt på Röda Korsets 2nd hand-försäljning. Vi gjorde precis som du beskriver, sorterade och lagade och sålde. Ibland fick vi in sådant som inte gick att använda. Fick slänga men det mesta var fint och rent. Kommer tyvärr ihåg en man som kom med några jättestora svarta säckar fulla med kläder. Allt luktade mögel och var smutsigt. Vi undrade hur han kunde med att göra så. Obegripligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *