Varmt å gott

I helgen drar jag till landet igen. Nya böcker och nya filmer landade o brevlådan idag så det blir en kväll vid teven i soffan. Och ja, det är skräckfilmerna jag skrev om som kommit. Huvaligen, tur att jag inte är mörkrädd. Jag kommer nog att tända en brasa både i kakelugnen och i spisen för att få upp värmen.

Jag har läst om luftvärmepumpar som jag vet att mina grannar har. Såg på Daikin att det finns en hel del att välja mellan. Man kan få hur varmt eller för den delen kallt, som man vill. En sommardag kan det vara skönt att få in lite svalka i huset. Jag har några gamla fläktar och dom är urdåliga och drar säkert en massa ström också. Luftvärmepumparna från Daikin är energisnåla och jag känner att den tekniska utvecklingen går framåt heeela tiden, det är knappt så att jag hinner med. Dom verkar även vara ganska lätta att sköta och det kan ju underlätta för mig som bara är van vid att lägga in en pinne i brasan.

Ja, värme måste vi ha och vad som är riktigt mysigt är när Leidy, en grad varmare än mig, kommer upp i soffan och vill ligga mitt i knät, vare sig jag ska skriva eller titta på teve. Hon är kanske den bästa värmekällav av alla. Och idag är hon dessutom klippt på tassarna och nosen. Värmepannan Leidy!

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Varmt å gott

  1. Hanna skriver:

    Vi har vattenburen elvärme här (svindyrt så på vintern har vi det ganska kallt och klär på oss istället)och har fått erbjudande om att installera en luftvärmepump via vår hyresvärd. Det ska bli spännande att se om det blir billigare än eländet vi har nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *