Vardagsmotion, viktigare än vi tror

Förr skulle vi träna i flera timmar för att det skulle ge något, numera är det nya rön son visar att varje steg är viktigt. Så fram med stegräknaren. Men även om vi tränar 3 gånger i veckan och får rejäl pulshöjning bär alla, oavsett antal träningstimmar, resa på sig varje halvtimma.

Jag som sitter vid ett skrivbord försöker verkligen gör det. Gå till postrummet och lämna kuvert, gå till köket och hämta kaffe (som jag inte alltid dricker), eller gå bort till en jobbarkompis och prata lite.

Det viktiga är att röra på sig över huvud taget, och att vi gör det hela livet, inte slutar när vi blir äldre. Som jag tidigare skrivit kan vi bränna 177 kalorier på en halvtimma om vi klipper gräs med handjagare. Bättre än jag trodde i alla fall.

Att ta trapporna, cykla till jobbet och resa på sig på jobbet kan alltså vara en investering för din hälsa. En investering för livet. Det är bara att sätta igång.

På med träningsbrallorna och ta en skogspromenad,                                                           nästan ända stället det är svalt på just nu!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *