Var hittar du dina karaktärer?

Finns dom på ditt jobb, på bussen, i tunnelbanan? Eller har du en granne som du hämtat inspiration av? Du kanske har sett någon på gymmet eller i affären? Dom finns överallt. På ställen man aldrig anat eller trott.

Ibland har jag sett en bil som gett mig inspiration, eller en klänning, en restaurang eller en tänd lampa i ett fönster där det aldrig varit tänt förut. Det är konstigt var man hittar alla tankar.

Vissa dagar dyker idéerna bara upp. Häromdagen skrev jag tre korta berättelser på en och samma kväll. Det bra bubblade ut och fortplantade sig i dokumentet. Och ibland är det som att inga tankar levereras över huvud taget.

Tänk om alla tankar skulle vara som bortblåsta en morgon när man vaknar? Frågan är hur man skulle göra för att ”fylla på”?

Hur gör du?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 svar på Var hittar du dina karaktärer?

  1. Ethel skriver:

    Jag tar från här och var. Ibland är jag inte medveten om var jag får idéer till karaktärer ifrån. Jag blandar och ger. Fantasi och verklighet i en mix. Ganska många gånger får jag en idé från något jag hör. En person som säger något speciellt på spårvagnen eller ute någon annanstans. Eller på teve. Eller läser om i en tidning. Om jag har möjlighet gör jag en anteckning. Är jag inte hemma brukar jag skicka ett e-mail till mig själv där jag skriver lite kortfattat. Ögon och öron är ständigt beredda :-).

  2. Eva-Lisa skriver:

    För mig börjar det oftast med en frågeställning som jag vill ha svar på. Då kommer passande karaktärer till liv av sig själva som kan ta mig genom berättelsen i jakten på svaret på frågan 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *