Vad ska man stoppa i sig?

Det här med träning och mat är ju ett omtvistat kapitel. Vad ska man äta och när? Vad ska man dricka och när? Jag har ju ett kostschema som jag följer i veckorna om inget annat inträffar. Sen har jag lite ätardag på lördagar och eventuellt söndagar. Det handlar om att man måste unna sig lite gott någongång, annars funkar inte resten av veckan.

Det är härligt att känna hur kroppen svarar när man äter nyttig mat. Det är svårt att hålla sig från onyttigheter ibland och jag älskar både fikabröd och chips. Men ser man målet framför sig så blir det lättare. Man får inte tänka så mycket, det är bara att köra på.

Jag försöker ha lax och kyckling som proteinkällor. Lax innehåller mycket bra fett och det är viktgt med en balanserad kost där det finns fett med, annars tar kroppen åt sig fel fett. Sen äter jag ofta pasta till för att min mage mår bra av det. Gräddfil och grönsaker till gör att det är en mycket enkelt men bra balanserad kost jag får i mig.

Mellanmål som består av frukt eller fruk och ägg. Ibland blir det lite yoghurt. Jag pressar ofta ett par apelsiner och får i mig lite c-vitaminer. Jag har svårt att få i mig vätska och då är det bra med just de pressade apelsinerna. Innan jag springer dricker jag inte speciellt mycket och inte eftråt heller. Det är ju väldigt olika hur mycket vätska man behöver och hur mycket man svettas.

Jag äter ungefär samma mat på kvällen som på lunchen och det känns bra att kunna göra det när jag gör storkok. Bara in i micron och värma. Alltid bra mat hemma som bara kompletteras med grönsaker.

Äter du bra mat, eller slarvar du?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *