Vad får oss att skriva

Olycklig kärlek, svek och avundsjuka. Ord och händelser som kan ge inspiration till ditt skrivande. Inom revyn brukar man säga att de tre S.en bör finnas med; Sprit, Sex och Snusk. Sen skrattar publiken.

Det är väl en sanning med modifikation och ibland undrar jag om det stämmer. Men att hitta inspiration till skrivandet går att göra på många sätt. Innehållet präglas säkert av vilket humör vi är på. Jag vet inte hur det påverkar mig men när jag mår mindre bra så skriver jag av mig. Måste helt enkelt få tankarna på något annat än mig själv.

Man måste fokusera på vad man skriver annars blir det inte bra. Det är som att spela schack eller skjuta. Full fokus och du prickar rätt. Men visst är det så att koncentrationen brister ibland. Då får man bryta en stund och gå ifrån. Det kan vara skönt att varva sitt skrivande med lite löpning till exempel. Det kan ge både energi och öppna nya infallsvinklar.

Jag är glad att jag tränar mycket, det kan hjälpa en hel del att ta en löptur på bandet om man inte mår så bra. Eller bara för att skingra tankarna. Det hinner gå förbi en hel del människor som man kan inspireras av.

Vissa sätter sig på kafeer och skriver och jag kan tänka mig att om man trivs där så funkar det bra. Jag har svårt att skriva där, det är för rörigt helt enkelt. Slammer, röster, mobiler och annat som stör. Jag skriver bäst hemma, men hämtar gärna inspirationen borta!

Ikväll blir det bus!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *