Under radarn – av Lee Child

Jag läser en hel del böcker och många av dom är skrivna av svenska författare. Men visst är det några andra som florerar i bokhyllan. En som hängt med under flera år är Lee Child. Engelsmannen som numera bor i USA. Han beskrivs som en av världens främsta thrillerförfattare och ligger ständigt på topplistorna. Hans böcker har översatts till fler än 40 språk. Och det förstår jag.

Böckerna om Jack Reacher, är inte direkt lättlästa. Det gäller att hänga med i handlingen. Jack som alltid är huvudpersonen, är tydligt beskriven och man kan läsa att han utbildats på skolor på amerikanska armébaser i Europa och Fjärran Östern och Militärakademien West Piont.

Han har 13 år inom militärpolisen, Silverstjärnan, Bronsstjärnan och Purpurhjärtat. Hans senaste adress är okänd och han har varker körkort, federal sjukkassa, skattepliktig inkomst eller försörjningsplikt. Men han klarar sig ganska bra i alla fall.

Boken utspelas 1996 och det är en ung Jack vi får möta. Han och ett par till får i uppdrag att hitta en förrädare som håller på att äventyra hela USA. Ett högt tempo och spänning genomsyrar hela boken.  Jag gillar Jack. Han är fåordig, enkel och rak. Tänk om alla vore såna.

Läs boken om du inte gjort det.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Under radarn – av Lee Child

  1. Linda skriver:

    Spännande 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *