Tunga lyft på bra sätt

Ibland kan man verkligen vara i behov av ett lyfthjälpmedel. Jag har ju precis fått mitt vardagsrum omtapetserat och var tvungen att få hjälp med en bokhylla som var i två delar. Hade jag haft lite lyfthjälpmedel hade jag sluppit ringa grannen.

Det finns ett gäng skräddarsydda lyftanordningar som kan vara bra både privat och på jobbet. Man får ju akta sig för abetsskador och en knäckt rygg. Då blir träningen lidande. Ergonomiska lösningar är viktigt och det är många som lyfter på fel sätt och blir skadade för livet.

Det är ju inte bara farligt att lyfta tungt utan även monotont. Att göra lättare lyft men många gånger kan vara lika slitsamt och förstöra ryggar i det långa loppet.

Jag har hus på landet och känner flera gånger att jag gärna skulle vilja ha lite lyfthjälp. Kanske inte alltid så tunga saker men är man ensam så kan man behöva hjälp rätt ofta. Jag ska städa ur några bodar och där kan det nog finnas en hel del som ska ut till tippen. Skulle vara bra med lyfthjälp såna gånger.

Skulle även behöva smörja upp min gamla garagedörr som börjar knorra lite. Där skulle jag verkligen behöva lyfthjälp. Och då räcker inte grannen till…. Det finns åtskilliga gånger man skulle behöva hjälp. Hur klarar du dig? Lyfter du allt själv?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Tunga lyft på bra sätt

  1. Dixi Wonderland skriver:

    Jag har inga problem med att be om hjälp men när det kommer till att lyfta så gör jag det själv för det finns inte så mycket att lyfta 😛

  2. Ethel skriver:

    Tycker du har rätt. Inte lätt när ”man” är ett ensamhushåll. Jag blir så irriterad ibland när jag upplever att världen inte är byggd för mig som kvinna. Till exempel igår. Vi har bytt till sommardäck och vår däcksgubbe säger alltid att det är viktigt att efterkontrollera att bultarna sitter ordentligt fast. Skulle jag aldrig orka själv, det får Kjell göra. Han som är man …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *