Tranås

Ja, ibland tycker man att man bor vid världens ände. Inga höghus med hissar, inga torn eller tinnar eller höga berg. Bara en härligt grön trädgård och skog bakom tomten. Inte heller någon motorväg utanför där långtradare och bussar trängs i filerna för att t sig fram fortast möjligt. Inte ens en affär eller en butik på flera kilometers avstånd. Men det känns faktiskt bara bra.

Landet är min rekreationsplats där jag hämtar andan. En stund på verandan kan ge mig energi för flera dagar framöver och även om det är vinter kan synen av stugan göra mig glad och pigg.

Man tror man bor vid världens ände men det finns ju liksom en Storgata i varje stad. Även Stockholm och Göteborg antar jag. Ibland åker man genom städer där man knappt tror att det kan bo någon. Man vill nästan inte stanna. Ändå kan man läsa på till exempel www.tranaslagenheter.se att det finns just lediga lägenheter.

Att bo i en stad har ju sina fördelar men att bo på landet hr också sina fördelar. Man vill ju gärna ta en bit av kakan och samtidigt ha den kvar. Eller hur? En sak är i alla fall säker, på sommaren vill jag bo på landet. Var vill du bo?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *