Swich och app och lite annat

Tekniken går verkligen framåt och jag undrar hur vi klarade oss utan mobiler förr. Men sa mamma att det var mat klockan halv 7, då var man hemma halv 7. Nu ska det messas och skickas meddelande via messenger och det blippar och bloppar av meddelanden överallt.

Förr betalade man räkningarna på banken för att sen gå över till girobetalningar med papper och penna. Det var ju lite av en revolution bara det. Nu betalar vi räkningar när vi sitter på bussen med hjälp av mobilen. Klick, klick och sen är det klart.

Bank-id är något man inte klarar sig utan. Ska man beställa något via nätet så är det bank-id som gäller. Det är smidigt när det funkar och galet frustrerande när det kör ihop sig teknikmässigt.

Nya byxor eller något ännu dyrare?

Numera är det även enkelt att låna pengar. Ibland lite för enkelt. Det finns många sms lån att välja mellan och där gäller det att passa sig så man inte lånar över sina öron och till saker man egentligen inte behöver. Det är lätt hänt att göra det när man är ute på stan och ser något man vill ha. Kvällar och helger och lite när som helst funkar det.

Men det gäller att vara rädd om pengarna och ha en liten buffert. Om kylskåpet går sönder eller om bilen pajar så måste man ha några tusen att ta till. Gärna ett större belopp också men det beror ju på hur manhar det ekonomiskt och vad man äger. Husägare bör vara mer observanta på att ha sparkonton. Har man en liten hyreslägenhet är behovet inte lika stort. Men spara, det behöver man göra.

Är du spara eller slösa?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *