Sommar = Uteteater

Visst är det härligt att gå på teater? Att komma in i en salong, höra publiksorlet, köpa program, beställa kaffe till pausen, trängas i garderoben, leta platser, sätta sig och bläddra i programmet, känna doften av teaterlokal, se strålkastarna tändas och höra hur sorlet sjunker när ljuset i salongen går ner. Det är bland det bästa jag vet.

Man har förväntningar som ibland infrias och ibland inte. Någon gång kanske man till och  med blir en gnutta besviken… Men man blir alltid överraskad och får ta del av en underbar upplevelse med scenografi och ljud och ljus. Förhoppningsvis är handlingen bra och man får sig ett skratt eller två.

Men snart är det sommar och då flyttar teatern ut. I regn och rusk och blåst och kyla. Otaliga är de gånger jag tagit fram extratröjan och en filt. Och ibland även regnponchon. Men det är mysigt med uteteater och Sveriges avlånga land har hur mycket som helst att bjuda på vad det gäller sommarterater. Gå in på ATR och kolla sommarspellistan så får ni se.

Eller vad säga om; Ringaren i Notre Dame, Körsbärsträdgården, Tartuffe, Dödsdansen, Halta Lena och Vindögde Per, Inte nu älskling, Rasmus på luffen, Familjen Addams, Pippi Långstrump, Alice i underlandet, Wira Spelen, Spelet om Örnsköldsvik eller Värmlänningarna.

Det är verkligen en blandad kompott av både nyskrivet och gammalt. Vissa spel körs sommar efter sommar och är en tradition och vissa förnyar sig hela tiden. Komedier och allvarliga spel landas hej vilt. Jag ska försöka se 4-5 föreställningar i sommar. Vissa är redan planerade och vissa beställer jag biljett till om andan faller på. Det är kul att improvisera!

Ska ni se någon sommarteater?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *