Soldat Fabian Bom

På Vallarnas Friluftsteater i Falkenberg spelades det Fabian Bom i somras. Nu har gänget gett sig ut på turné och ikväll besökte de Norrköping. Manuset är nyskrivet av Jojje Jönsson, som har huvudrollen, och Lars Classon. Det är baserat på filmen men olikheterna är många. Allt för många. Charmen är borta från den klassiska svartvita filmen jag såg som barn och underlivshumorn har heeelt tagit överhand.

Det man inte har i huvet får man ha mellan benen….

Och så fortsätter det, i ett ganska segt tempo. Det lossnar aldrig riktigt och även om publiken, som är Stefan & Krister-fans skrattar så ler jag bara lite i början för att sen sluta helt.

Ulf Dohlsten, har regisserat och han har nog gjort vad han har kunnat med manuset. Tyvärr är det allt för mycket präglat av Jojje Jönsson och det är inte min smak. Ett skämt är ok, två ganska ok, sen blir det tradigt och plumpt.

Jag hade helt andra förväntningar när jag satte mig i bilen för att åka till Norrköping. Stefan & Krister får gärna skriva sina plumpa manus och hålla till i Falkenberg, men när dom sågar ett originalmanus som detta så vänder sin nog Nils Poppe om i sin grav.

Jag säger som jag brukar – Vad är det för fel på originalet?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *