Snölöpning – ja jag kanske är där

Runners World skickade ut nyhetsmail och tipsade om att man bara måste testa snölöpning. Själv är jag förtjust i att springa på löpband, vilket jag vet att många inte gillar. Att springa ute i snö och halka har aldrig tilltalat mig. Jag får se många härliga bilder på vykortsliknande snölandskap med hundar och mössor och vintertights, men löpbandet är i alla fall min grej.

Men eftersom jag snart ska springa en mil utomhus så måste jag träna ute. Runners World ger förslag på olika intervallpass, t ex 5×3 minuter i 80-85% av maxpulsen. Jag har svårt med maxpulsen och har fått det förklarat för mig hur man räknar fram den. Hur ska man kunna veta vad man har och hur man mår i kroppen just den dagen? Jättesvårt tycker jag.

Däremot skulle det vara lite kul att testa snöpulsning – löpning i djupare snö. Då får man lyfta benen högre och det blir en helt annan typ av träning. Det finns säkert någon fotbollsplan eller park där underlaget är plant så man slipper snubbla och skada sig.

Jag hoppas på nollan imorgon. De skriver vidare att man kan löpa ute till minus 13, annars blir det jobbigt för luftrören. Annars får det bli en prommis med Leidy!

Eller slappa på sängen!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Snölöpning – ja jag kanske är där

 1. Ethel skriver:

  Det enda sättet att få veta sin maxpuls är nog att cykla på en motionscykel och någon kollar din puls loch du kör till max (till du stupar :-)) eller springa på löpband kanske och göra samma sak. Att räkna att maxpulsen är 22o minus din ålder stämmer iaf inte på mig.
  Springa i djup snö låter jättejobbigt. Är nog bra för lårmusklerna.
  Kom precis hem från en löprunda. Vissa delar på knögglig is. Kändes inte bra. Farligt.

  • Pia Widlund skriver:

   Låter farligt, snubbla inte. Ja, det där med 220 minus ålder har jag också hört. Men jag vet inte om det stämmer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *