Skrivlust

Fick lite skrivlust imorse även fast jag var trött. Mellan gäspningarna och kaffet plitade jag ihop en kortberättelse. Sen insåg jag att jag behövde kolla vissa saker för att få till det rätt och trovärdigt! Research är både viktigt och kul, man lär sig ständigt nya saker när man skriver.

Ibland fantiserar man helt vilt och galet och ibland funkar det. Men vid vissa andra tillfällen måste man kolla saker. Många miljöer är man van att vistas i medan andra är helt främmande. Ibland har jag pratat med ambulansförare, poliser och brandmän. Lagar och regler är viktiga att hålla sig till för trovärdigheten.

Det beror på i vilken genre man skriver. Om man skriver fantasy antar jag att man kan fantisera rätt friskt om både det ena och det andra. Härligt, jag kanske skulle testa. Jag har däremot läst om deckarförfattare som researchar i flera månader och skriver synopsis på flera hundratals sidor. Där ligger jag i lä. Jag får hålla mig till genren som heter ”Lite-lagom”.

Gör du mycket research?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Skrivlust

  1. Ethel skriver:

    Inte så att jag researchat i flera månader, men det har blivit några resor inom Sverige och intervjuer, telefonsamtal och e-mail. Jätteroligt tycker jag och har hittills inte mött någon som inte tycker det är kul att bidra.

  2. Jag försöker göra mycket research innan jag skriver då jag skriver om viktiga ämnen som det är viktigt med rätt fakta. Tycker det är så kul att researcha och lära mig saker 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *