Skrivarkonferens

Ska du åka till Göteborg på Skrivarkonferens? Jag har varit med 3 år i rad och hoppar över det i år. Men jag såg att det är ett gäng med bra föreläsare på plats så det kommer säkert att vara inspirationsgivande för dom som beger sig dit.

Lina Wolff, Mats Strandberg, Kristina Sandberg, Martina Haag m fl, kommer och föreläser. Konferenserna har alltid varit roliga och intressanta. Att träffa skrivarkompisar är värdefullt. Till vardags blir det mest att man kommenterar varandras bloggar och mailar, men att träffas live är väldigt värdefullt.

Bara att kunna gå ut och äta en lunch tillsammans är trevligt. Man kan hinna med en hel del. Dessutom är det många workshops och möten med etablerade författare som står på agendan. Att höra en annan författares framgångssaga är alltid peppande.

När man kommer hem från en konferens är man ofta full av nya idéer och tankar. Tyvärr faller mycket bort och det gäller att ta tag i det man ska omgående. Annars är det stor risk att man dräneras på energi och glömmer det man skulle göra.

Hur tänker du efter en konferens? Går du tillbaka till dina anteckningar och håller dina löften om nya projekt? Eller ser du det bara som en energikick för stunden?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Skrivarkonferens

 1. Ethel skriver:

  Jag har inte anmält mig än … funderar fortfarande på frågan om jag har råd. Men som du säger, det är väldigt roligt att träffa andra som också skriver. Jag har hittills bara varit på en konferens i Stockholm. Den då vi träffades. Har ingen aning om vad jag lärde mig då, men säkert var det ett och annat.

  Jag tyckte nog att jag lärde mig mer på endagskursen för Ingrid Elfberg som hon hade förra sommaren på ett bibliotek i stan. Då fick vi, förutom att lyssna på henne, göra en massa egna övningar i att skriva en deckare. Och den var gratis!

  • Pia Widlund skriver:

   Gratis!!! Jisses va bra. Ibland lär man sig saker utan att tänka på det. Och roligast är nästan att träffa andra skrivande och skapa nya kontakter. Och visst har priset en viss betydelse!

 2. Eva Karlsson skriver:

  Nej, jag ska inte till Göteborg. Hade inte gått om det varit i Stockholm heller. Det känns som det just nu räcker med min kurs. Fast kanske nästa år. Vem vet.
  Att träffa andra skrivande och få en boost med inspiration är lika givande som de ev kunskaper man får med sig hem. Jag tror man suger i sig saker av allt man är intresserad av, utan att man tänker på det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *