Skriv som ett proffs

Ärligt talat så finns det en hel del ”lär-dig-skriva-på-rätt-sätt-böcker” påmarknaden som är mindre bra. En del är faktiskt rätt kassa. Jag pratade med Lennart på Författarkliniken för en tid sen och köpte hans bok, Skriv som ett proffs. Det var verkligen så, proffsig. När jag läst en bok lägger jag den på ett bord vid bokhyllan och när sen högen växt, placerar jag in dom bland de andra böckerna. Men den här boken kommer jag att behålla vid min skrivplats. Det kommer nästan att fungera som ett uppslagsverk.

skriv_som_ett_proffs-guldbrandsson_lennart-29590347-4293638914-thm

Det är värdefulla tips genom hela skrivprocessen om allt från hur man bygger upp texten, vad man skriver om, tema, dialoger och ett suveränt kapitel om hur man bearbetar boken. Han skriver även om lektörer, förlag och marknadsföring. Jag önskar att jag hade köpt och läst den här boken för 2 år sen, då kanske man hade blivit uppringd av något förlag, haha.

Men det viktigaste som finns är att aldrig ge sig. Man måste skriva, skriva färdigt, sluta skriva om texten, skicka ut texten och fortsätta skicka texten tills den säljer. Det är i de här 5 stegen som de flesta slutar att skriva.

Man blir inspirerad av boken, får skrivarlust och förhoppningsvis lär man sig något. I vissa kapitel går han ner riktigt detaljerat och jag kanske inte är med på vissa ställen men det finns det säkert andra som är.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *