Skit i alla dieter

Idag läser jag om en känd radioprofil som skaffat sig en superkropp, som det heter i pressen, under 2019. Mycket kloka ord där till skillnad från många andra. Skit i alla dieter, skaffa en PT, gör som din PT säger, strunta i vikten, bara träna då kommer resultaten ändå. Titta dig själv i spegeln, trivs du med det du ser så var nöjd.

Jisses va skönt att höra någon säga så, för det ligger så mycket sanning i det. Dieter har aldrig lyckats i längden. Och det är väl i det långa loppet som det ska fungera, eller hur? Inte bara banta 8 kg på 2 månader för att sen gå upp 14 på en månad när dieten är slut.

Det är så många anekdoter och så mycket skit som skrivs och många blir påverkade av det som kända människor yppar sig om i pressen. Det är ju sällan det är rätt bara för att en känd människa yppar sig. Troligtvis ligger det pengar bakom yttrandet och man måste lära sig att sålla bland det som sägs.

Det är ju fantastiskt att en indianstam i en djungel åt en viss sak för 1000 år sen som sägs bota cancer idag. Varför har världen inte ätit den tidigare då? Varför vänta 1000 år med att bota cancer? Mirakelkurer och en massa annat skit kablas dagligen ut och det finns pengar att tjäna på desperata människor som bara ser kortsiktigt.

Det finns säkert saker som gör att människor kan förändra och förbättra sina liv, men finns det ingen forskning bakom det så måste man vara realistisk och tänka 2 gånger innan man säger ja till allt.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *