Skådis sökes

Shakespeare på Gräsgården är en fri professionell teater som sedan 1996 spelar Shakespeares pjäser i Vadstena, Östergötland. Sommaren 2018 spelas ”Två ungherrar i Verona” i regi av Pontus Plænge, teaterns konstnärliga ledare.
ShpG söker nu en skådespelare till rollen som Silvia.

Vi söker dig som är nyfiken på Shakespeare eller redan hängiven. Som är intresserad av ett gestaltningsarbete som ger texten friskhet, aktualitet och nukänsla, och som vill undersöka livet som pågår mellan raderna i de ordrika pjäserna.
ShpG är en fri teater med små resurser och mycket liten personal, och därför ska du inte vara rädd att hugga i med andra uppgifter än själva skådespeleriet.

Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av att spela just Shakespeare men vi ser gärna att du tycker om att samarbeta med andra och engagera dig i gruppens gemensamma bästa.
Du bör ha en spelålder på ca 17–27 men var du är född, hur du ser ut, vilket modersmål du har, hur du identifierar dig, vilken funktionalitet du har, vem du älskar, och vad du tror på spelar ingen roll för din förmåga att gestalta Silvia.

Du ska vara beredd att arbeta i Vadstena under juni och juli med en eventuell förlängning i augusti, samt att delta i ett antal träffar i Stockholm under vårterminen.

Vi gör ett urval av de sökande som vi kallar till en audition som äger rum i Stockholm den 18/11 och 19/11. De som kallas till audition ska vara beredda att vara på plats i ca 3 timmar och i förväg studera in en monolog av Shakespeare. Rollens kön eller ålder spelar ingen roll, välj något du vill göra!

Vid intresse maila oss på info@shpg.se och bifoga CV och lite info om dig själv.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Skådis sökes

  1. jessy skriver:

    Åh, gud va kul! Hoppas ni hittar någon som passar 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *