Roliga nyhetsmail

Ett guldkorn…

Idag fick jag nyhetsmail. SkrivarSidan, skickar ut mail med skrivövningar, skrivutmaningar, boktips och annat smått och gott. Kul med nyheter och att få idéer, man blir ju lätt kvar i sina gamla banor.

Dom utlyser även en dikttävling med ”Sant eller falskt”, som tema. Dessutom finns det novell och diktkurser som startar i juli och augusti. Haiku, är något som jag inte gett mig på än, men för er som gjort det finns det en midsommarskrivutmaning.

Sofia Gad har läst boken, Voltaire och recenserar den. Det finns även fakta om att många bra böcker aldrig blir utgivna. Det är ju bara en promille av alla manus som skickas in till förlagen som blir böcker. Fattar ni hur många guldkort som saknas i hyllorna?

Johanna Wiman har skrivit en bok om hur man ger ut sin egen bok. Om man nu inte tillhör den där berömda promillen vill säga… Risken är väl att boken hamnar bland alla andra egenutgivarböcker som det numera finns en hel drös av.

För dom som skriver i det mindre formatet finns det en skrivövning där man kan skriva en dikt om sorg. En bild inspirerar och man ska försöka hålla tillbaka de stora orden och hitta den unika metaforen. Lite att bita i alltså.

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *