Quick-fix eller för livet?

Jag har kämpat med både träning och mat under ett bra tag och det har gått bra. Det är roligt när man tränar och det ger resultat och även när man fixar ett kostschema och det fungerar. Men jag har ofta mötts av frågan; Hur mår du?

Eftersom jag gått ner ca 20 kilo på 2 år så har det hänt en del och människor som inte sett mig på länge förfasas över hur SMAL jag har blivit. Men de förfasades aldrig över att jag var ÖVERVIKTIG tidigare.

Att träna och må bra är något som jag gillar. Det viktiga är att det inte får bli en Quick-fix utan att det sker för livet. Många går snabbt ner i vikt för att sen lika snabbt gå upp igen och kanske mer ändå. Det handlar om att byta livsstil. Och det är inte det lättaste.

Man kan inte skaffa gymkort och köra på 5 dagar i veckan, då tröttnar på kroppen och skallen. Man får börja med lite snabba promenader 3-4 dagar i veckan för att sen kanske ta tag i kosten. Att byta ut läsk mot Ramlösa under en månad kan ge en hel del. Socker har aldrig varit bra. Att sen äta frukt som mellanmål istället för fikabröd och kakor kan vara steg 2.

Steg 3 kan vara att ta kontakt med en PT och då både komma igång med träning och få lite kostråd. Då kan det hända saker. Men då kanske man förberett sig mentalt under en tid och det går lättare att fullfölja sin livsstilsförändring. För det är för livet man ska träna och äta.

Det är ok att tjata om att jag äter sallad och ska till gymmet, men om jag skulle vända på det och säga; Är det inte dags för dig att börja banta och ta tag i kosten, hur skulle det tas emot?

Sen är det inte alla som är negativa, många är positiva och tycker det är kul att man kommit igång med både löpning och cykel. Och det är dom man orkar lyssna på!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Quick-fix eller för livet?

  1. Ethel skriver:

    Det märks att du vet vad du pratar om. Har insikt och kunskap. Otroligt bra att gå ner 20 kg på två år och på ett hållbart sätt! Håller med dig om att det inte skulle funka att säga till någon som är överviktig på motsvarande sätt som vissa ger dig kommentarer. Konstigt att man tror att det är OK. Jobbigt att vara tvungen att ”försvara” sitt sätt att leva. Du har lyckats. Det är jobbigt för en del att se, som själva kanske inte kommit till skott men skulle vilja. Du är duktig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *